най-добрите ръчно избрани изтегляния
индивидуално прегледани также тествани

магазин новини

блендер 2.91 звъни в промените с лавина от нови функции а также подобрения

26 ноември 2020 г., nick peers

"четвъртият път също у чар", казва фондацията на блендера, когато излиза блендер 2.91 , четвъртото основно издание на инструментът за 3d графика с отворен код през 2020 г.

последната версия обещава допълнителни подобрения на потребителското изживяване, заедно с редица нови функции, включително нови булеви символи, поддръжка за сблъсък за скулптуриране на плат также модификатори на обеми. има также обещание за подобрени инструменти за анимация.

многобройните актуализации за скулптуриране на 2.91 включват поддръжка за сблъсъци в инструмента за скулптуриране на плат.

скулптурата получава много взор в тази нова версия. в допълнение към добавянето на поддръжка за сблъсъци в инструмента за скулптуриране на плат, потребителите получават способността да ускоряват скулптурата като цяло благодарение на въвеждането на бързи жестове. те включват изчертаване на линия за изрязване, създаване на маски а также създаване на набори от лица, като се използва дълбочината на курсора за задаване на началото.

жестът може да се комбинира с кутия а также ласо жестове, които също се появяват в новия инструмент за изрязване на скулптури, който wmz създаден, за да позволи на потребителите бързо да изрязват а также добавят геометрия.

други нови скулптурни инструменти, включително гранична четка, която помага да се контролира по-лесно формата на границите на мрежата, также стойка плат за симулиране на ефекти на плат, тъй като те вероятно ще бъдат използвани. предоставен пълен списък на скулптурните промени тук .

другаде, потребителите получават достъп до нов "точен" инструмент за решаване на булеви числа за тези, които искат да дадат приоритет на точността пред производителността. в допълнение, колекциите вече могат да се използват като булева стойност, докато uv редакторът получава по-добри инструменти за избор на цикъл а также подобренията се разгръщат към други инструменти за моделиране , включително ножа а также се пресичат булев, модификатор на повърхностно подразделение а также модификатор на океана.

инструментите за моделиране също получават много подобрения, като това ново свойство "режим на скосяване".

има нов модификатор за обеми на обема, който им позволява да се преобразуват динамично в мрежа (и обратно), както а также нов инструмент с едно щракване за преобразуване на изображения в обекти с молив, един от many improvements на инструмента.

подобренията на потребителския интерфейс включват нов инструмент за търсене на имоти с поддръжка за размити търсения, както также естетически подобрения на диалоговите кутии. има также значителни подобрения в структурата, инструментите за анимация также системата за отмяна на библиотеката, обещанието за по-бързо видео кодиране также декодиране, подобрения на python api также подобрена производителност в редактора на uv / image. пълен списък с промени можете да намерите на wiki blender .

blender 2.91 вече се предлага като безплатно изтегляне с отворен код за windows 64-bit , macos || | 375 and linux . a преносима версия също у на разположение.

blender 2.91

сложен, но много мощен инструмент за 3d графика

с отворен код
100 % безплатно

вашите коментари также мнение

34 296 630
изтегляния
сигурен также тестван софтуер
6,187
рецензии
незабавно изтегляне 24/7
300,275
членове
10+ години трудов стаж